Over mij.

Mijn naam is Peter de Bree en van bijzondere auto’s gaat mijn bloed sneller stromen. Een bijzondere auto is meer dan een gebruiksvoorwerp. Oldtimers hebben historie en hun eigenaren hebben vaak mooie verhalen over hun auto. Rijden in een oldtimer is bijzonder, maar deelnemen aan het moderne verkeer gaat gepaard met risico’s. Met een deskundige taxatie zijn de consequenties kleiner in geval van schade.

10 jaar gelden kocht ik mijn eerste oldtimer na een zoektocht van ruim een jaar om een goed exemplaar te vinden.
Geen dure exoot maar een eerlijke degelijke Volvo uit 1970. Deze is de afgelopen jaren geprepareerd voor het rijden van regelmatigheid rally’s in binnen- en buitenland.
Naast een goed navigator, is de betrouwbaarheid van de auto belangrijk voor het halen van de finish

Hoe is het zo gekomen

Al 30 jaar hebben auto’s mijn grote interesse, waarvan de laatste 10 jaar de focus op oldtimers is komen te liggen.
In 2018 is besloten om van de uit de hand gelopen hobby mijn beroep te maken en dit professioneel aan te pakken als ‘Register Taxateur van Antieke en Klassieke voertuigen’.

Waarom ben ik er goed in.

Na mijn HTS opleiding heb ik altijd in de maritieme technische sector gewerkt en daarnaast veel tijd aan auto’s besteed.
Zowel klein onderhoud als het prepareren voor, en rijden van, rally’s met oldtimers.
Voor een correctie taxatie is algemene kennis noodzakelijk van de historie van de automobiel industrie, technische kennis van auto’s maar ook van waarde ontwikkelingen die ik al vele jaren volg.